Ce Este Un Text Nonliterar

Textul literar este fictivbazat pe imaginatia si diferentele dintre un text literar si unul nonliterar. Mar 17 2020 Ispirescu din manual pag.


Page 65 Clr Cl 2


Transcrie din text o definitie si trei conectori logici.

Ce este un text nonliterar. A Rețeta de bucătărie b Povestirea c Poezia 3 Poezia este un text nonliterar. Vnd bicicletă de culoare albastră. N textele nonliterare cuvintele sunt folosite cu sensul lor propriu lipsind expresiile frumoase.

Afişul reclama articolul reţeta de bucătărie etc. Textul nonliterar este rezultatul observării realităţii şi al transformării acesteia n informaţie avnd scop informativ. Formularea opiniei punctandu-se caracterul obiectiv nonfunctional si scopul informativpersuasiv.

Are un caracter nonficțional - este bazat pe aspecte adevărate controlabile ale realității cotidiene. Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege. Elevii alcătuiesc oral propoziții cu cuvintele necunoscute.

Textul nonliterar este rezultatul observării realității și al transformării acesteia n informații avnd scop informativ. A Corect b Incorect 4 Afișele sunt texte literare. A Corect b Incorect 2 Selectează textul nonliterar din exemplele date.

Unul dintre cele mai bune amuzante si ce diferenta este dintre textul literal si textul nonliteral. Vnd bicicletă de culoare albastră. - Textele nonliterare cunoscute sunt.

A Rețeta de bucătărie b Povestirea c Poezia 3 Poezia este un text nonliterar. 7Pornind de la elementele identificate anterior stabileste daca textul este literar nonliterarce tip sau de granita. Limbajul este corect precis si accesibil in functie de tipul de text nonliterar utilizandu-se termeni de specialitate are caracter obiectiv.

- Articolul este un text nonliterar pe o anumită temă nsoţit uneori de imagini tiparit n ziare sau reviste. Textul nonliterar propus este un fragment dintr-un text științific care dezbate subiectul ncălzirii globale. Elevii solicită explicarea cuvintelor necunoscute.

Elevii citesc textul n lanț. Propun elevilor să studiem textul mpreună și să stabilim ce fel de text este. Feb 14 2019 transmit n mod direct mesaje despre lumea n care trăim.

Articolul este un text de dimensiuni reduse informativ oe diverse teme tipărit n ziare sau reviste sau publicat pe internet. Vezi și Textul nonliterar exemple. Despre ce este vorba n text.

Elevii urmăresc citirea textului cu atenție. N literatură textul literar este o creație a imaginației autorului care are următoarele caracteristicitransfigurează realitatea o modelează transformnd. A Incorect b Corect 5 Selectează ce tip de text este următorul.

Ncălzirea globală este fenomenul de creștere continuă a temperaturilor medii nregistrate ale atmosferei n imediata apropiere a solului precum și a apei ocenelor constatată n ultizmenul de minimum solar. A Corect b Incorect 2 Selectează textul nonliterar din exemplele date. - Deosebirea dintre cele doua tipuri de texte este aceea că textul nonliterar prezintă aspecte din realitate reale iar textul literar prezintă acţiuni imaginare.

Particularităţi scopul textului este de a informa cititorul informaţiile oferite sunt reale concrete despre persoane evenimente textul este lipsit de expresivitate se foloseşte numai enumeraţia limbajul folosit poate conţine. Scrie un text nonliterar articol de 12 -15 rnduri despre atmosfera din orașul vostru n timpul. 144 este un text literar.

Textele continue sunt caracterizate de absența diagramelor tabelelor tabelelor hărților și anexelor. Nu este de ncredereAre următoarele trăsături. Texte continue sunt acelea care sunt compuse din propoziții care sunt organizate n paragrafeAceste paragrafe se urmează unul pe altul pentru a forma un text mai lung.

A Incorect b Corect 5 Selectează ce tip de text este următorul. Provenit din limba franceză termenul narațiune denumește un mod de expunere ce presupune aducerea la cunoștința receptorului ntmplări fie ele reale sau imaginare prezentate n plină desfășurare. Conecteaz-te pentru a aduga un.

F is a de lucru III. Numirea tuturor tipurilor de texte nonliterare. Tipuri de texte literare Textul narativ.

A Corect b Incorect 4 Afișele sunt texte literare. Este un text care are drept scop informarea obiectivă a cititorului n legătură cu anumite aspecte ale realităţii ntr-un limbaj clar şi precis conţinnd adesea termeni ştiinţifici şi. N cazul n care un text prezintă oricare dintre elementele menționate mai sus acesta va fi un text.


Citește Textele Care Dintre Ele Reprezintă Un Text Literar și Care Unul Nonliterar Brainly Ro



Textul Nonliterar Afisul Docx



Text Nonliterar Resurse Didactice



Fa Un Text Nonliterar Dau Coronita Brainly Ro



Argumentati Ca Text De La Pagina 29 E Text Nonliterar Brainly Ro



Text Nonliterar Narativ Worksheet



Textul Nonliterar Si Literar



Textul Literar Si Nonliterar Asemanari Si Deosebiri Spanomercom S Ownd



Page 113 Clr Cl 2



Textul Nonliterar Harta Textului Fișă De Lucru și Text Suport



Popular Posts

Miraculos Buburuza Si Motan Noir Sezonul 2 In Romana

Scoala Populara De Arte Bucuresti

Est-ce Que Tu M'aimes Lyrics

Fise De Decupat Si Lipit

Femei Divortate Care Cauta Barbati Pentru Casatorie Din Moldova

Nikos Vertis An Eisai Ena Asteri Versuri Romana

Citate Despre Tristete Si Singuratate

Magicienii Din Waverly Place Episodul 58

Motanul Incaltat Film Dublat In Romana